петак, 17. фебруар 2017.

КУД КОЈИ МИЛИ МОЈИ...


СВЕОПШТА БЕЖАНИЈА ИЗ ОПШТИНЕ И ДРЖАВЕ (БЕЗ) БУДУЋНОСТИ!


        ''Држава која се претвори у старачки дом, врло брзо постаје гробље.'' – афоризам, аутор Нинус Несторовић

        Јако је чудан овај наш свет који живи у општини Апатин, то су најобичнији незахвалници, неће да признају успехе наше локалне власти која ево сва је прилика већ у континуитету од 2004. године ферцера и за све криви оне што на власти бејаху од 2000. до 2004. године, тек што се нису отвориле хиљаде нових радних места, и лука ће скоро, у бродоградилишту има да се праве ледоломци... мала привреда, предузетници и пољопривредни индивидуални произвођачи има да раде и 25 сати дневно исто к'о Господар нам Вучић...
Нема народ ни трунке захвалности према локалној власти а и оној у НС и БГ а мало мало па неки избори и ево шансе да се нешто заради у бирачким одборима, а тек јавни радови па то све пршти од презапослености има и да увозимо раднике јер наших нигде неће бити.
Незахвалници једни беже из родне груде у тамо неке белосветске диктатуре под окупационом чизмом НАТО-а, иду на Малту да се туризмом и грађевином баве, у непријатељској (како представници власти знају рећи) нам Хрватској конобаришу, у одбеглој Црној Гори која је и Косово признала мимо Србије зидаришу, келнеришу, собаришу... општа је помама за Словачком где телевизоре и остале стварчице из беле технике склапају... у Немачку, Луксембург, Аустрију... хрле жене да чувају оматореле сенилне бабе и ђедове а своју децу и унучад остављају на ''терет држави''... камионџије се попишманиле па сви одјездише до Словеније, Немачке, Италије, Француске... а најгори су они најпаметнији и школовани одоше прако баре да Америку, Канаду, Аустралију и Нови Зеланд развијају... нешто младих оде и до Дубаија... медицинско особље све са лекарима специјалистима на челу одоше да лече по земљама ЕУ... талентована деца за спорт одоше у Мађарску и Румунију а после ко зна где...
Који су то незахвалници неће да се стрпе а за све ће једног лепог дана а можда и никада бити посла у општини  и држави (без) будућности.

Елем, у сваком злу има и добра, у свему овоме има и среће за оне који су на власти, да живе у Србији остаће само они које су они са партијском књижицом  а не ретко и возачком дозволом као лиценцом шофера неког функционера где постадоше и министри и амбасадори, већина са фалсификованом или плаћеном дипломом без конкурса запослена у државни апарат, и зна се сви ће ови све са фамилијама из лојалности да гласају за добротворе и властодршце, тако да ево нама светле будућности тек што није... само мало стрпљења и стижемо Немачку, Швајцарску, Америку... које ће иначе да пропадну јер немају овакве генијалце и способњаке на власти к'о што ми имамо.
Него, нека угаси светло онај ко задњи напусти Србију.
  

''Kоје јаде смо све преживели, па ће ваљда и ти резултати и успеси да се прегрме некако.'' - Милан Гутовић, глумац

Мирко С. Вранеш